top of page
kosarasemelo.webp

Személyemelő kosár, ollós emelő a biztonságos munkavégzéshez.

Updated: Feb 6, 2020

A személyemelő kosár elterjedése nem véletlen, sokkal egyszerűbb a magasabban végzendő feladatokat elvégezni ilyen eszköz használatával, mint mondjuk egy létrával. Az egyszerűbb munkavégzés mellé szigorúbb felhasználási feltételek is társulnak, mivel jóval veszélyesebb magasságokba lehet kerülni a személyemelő kosarakkal. Bejegyzésünkben elolvashatja, hogy melyek a személyemelő kosár felhasználási feltételei.Mindig felmérés.

A legfontosabb szempontok a munkaterület szakszerű felmérése, az eszköz átvizsgálása, kipróbálása és az esetleges meghibásodásra való felkészülés. Ha ezeket betartjuk, akkor nem történhet sérülés. A munkaterületet azért kell felmérnünk, hogy biztonságban fel tudjuk-e juttatni a munkavégzőt, illetve le is tudjuk majd hozni. Ha egy raktárban például kilógó fadarabok vannak a polcokon és azok között kell használnunk a kosarat, akkor azt nem nevezhetjük biztonságos munkaterületnek.


A gép biztonságos működése.

A másik használati feltétel a kosarat és az azt emelő eszköz kipróbálása. Mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy megfelelően működik a gép, nem ég semmilyen hibát jelző lámpa, stb. A harmadik fontos használati feltétel az olyan eszközök biztosítása, melyek segítenek a munkavégzőnek, ha esetleg meghibásodik a gép. biztonságban tudhassuk magunkat, vagy a magasban munkát végzőt.


Comments


bottom of page